Měl(a) jste těžký život s bechtěrevem (vojna, operace, přidružené chroby...) napište anonymně svůj příběh - ostatní bude jistě také zajímat Popovídejte si s přáteli, získejte nové přátele, napište co Vás trápí, možná někdo poradí. Zde najdete aktuality z lokality Karviná Zde najdete aktuality z Opavska Zde najdete aktuality z Frýdecko-Místecka Zde najdete aktuality z Moravskoslezského kraje Zde najdete aktuality z Olomouckého kraje Zde najdete aktuality z brněnského kraje Zde najdete aktuality ze zlínského kraje
Znak Zlína je málo známý

Klub bechtěreviků - kraj Zlín
Hodnocení činnosti v roce 2002


V Roce 2002 se již plně projevily změny v náplni činnosti, jež byly jedním z hlavních témat profilování KLUBU po Valné hromadě 2001.
Organizační struktura KB-ZL:
Organizační struktura KB-ZL byla dobudována. Výbor svým složením odpovídá a kopíruje potřeby jednotlivých oblastí Kraje. Zvolený výbor svým složením odpovídá potřebám jednotlivých okresů a oblastí.
Dotace:
Jedním z hlavních úkolů na počátku roku bylo zajistit finanční prostředky na podporu pravidelného domácího cvičení, tj. zakoupit pro členy z dotací od obcí nezbytné rehabilitační a cvičební pomůcky, a dále více umožnit návštěvy bazénů, saun apod. Oslovili jsme 32 obecních zastupitelstev v "Žádostech o poskytnutí příspěvků na činnost" pro členy KB, žijící v jejich působnosti. Z nich 16 odpovědělo kladně a zaslalo celkem 20.000.- Kč. Tato částka plně pokryla náklady na činnost naší organizace.
Zpět Aktuality HOME
Činnost v lokalitách:
  • Pomůcky - V říjnu jsme mohli předat členům videokazety a od prosince si můžou vyzvednout i cvičební balony.

  • Kroměříž - Velmi úspěšná činnost je stále v Kroměříži, kde si pacienti vytvořili podmínky pro pravidelná cvičení - kombinace tělocvičny a plaveckého bazénu. Přibyly již i návštěvy sauny.

  • Zlín - Ve Zlíně začaly individuální rehabilitace v ohřívaném bazénu. Na skupinovou formu zatím není dost zájemců.

  • Uherské Hradiště - Dosud se nedaří podobné aktivity zorganizovat

  • Vsetín - zatím jsme vzhledem k neúměrným finančním požadavkům nenašli vhodné prostory. (není snadné organizovat činnost v oblasti zdravých Valachů, kde je v celém okrese 6 členů KLUBU).

    Nahoru Zpět Aktuality HOME
    Pravidelné schůzky:
    Velmi se nám osvědčilo pořádat 3x ročně celokrajská setkání členů KLUBU. Scházíme se především pro jejich atmosféru, možnost výměny zkušeností a poznatků. A když taková schůzka je rozšířena o besedu s revmatologem, předáváním naší videokazety a cvičebních pomůcek, tak není divu, že účast dosáhla přes 40%. Je příjemné, když našim členům můžeme nabídnout něco nového, co pomáhá při léčbě. Oproti ostatním krajům se stále nedaří uskutečnit společné kulturní, nebo sportovní akce. Snad příští rok i zde pokročíme.
    Pravidelné schůzky:
    Rok 2002 nám pootevřel dveře dalších možností a poznatků, které můžeme dále rozšiřovat. Na základě získaných zkušeností z ostatních regionů je zde dobrý předpoklad posunout činnost KLUBU o kousek dál.
    ©  Luděk Imrýšek 2002