Minirekondice ODRA - 12/2004
Jak jsme se měli na Ostravici

Přehradní nádrž Šance, zdroj pitné vody pro celé ostravsko.
Již tradičně jsme zakončili rok předvánoční akcí na ODŘE. Tentokrát zájem v Ostravě překonal všechna naše očekávání, přijelo 30 účastníků a všichni z Ostravy a okolí. Od přehradní hráze máme celé údolí Ostravice jako na dlani. Obrovský zájem měl i svou stinnou stránku, od začátku jezdíme na ODRU s kolegy z KB-OL a 50 volných míst nebylo, škoda. Přestože byl začátek prosince, počasí nám přálo a v okolí je mnoho krásných a zajímavých míst, znáte přehradu Šance? Je na kopečku a od přehradní hráze je krásný pohled na údolí Ostravice. Vodu z ní pije celé okolí Ostravy.
Zpět Home
Jak to dopadlo?
U hastrmana dávají především ryby, plavou v akváriu, stačí vylovit.
Večer jsme po příjezdu a ubytování zahájili večeří v blízkém stylovém sklípku U Hastrmana se pstruhem na talíři a pohledem na 3m akvárium s kapry a jinými rybami. Mezi večeří a tradičními tanečky v nočním baru Tombola byla bohatá, každý losoval, každý vyhrál. jsme stihli i rehabilitaci s masážemi, parafínem, cvičením v bazénu či podřimování v bublinkách. Nejodolnější přišli na tanec rovnou ze sauny. Sobotní den byl klidnější, našlo se pár turistů kteří si vyzkoušeli jestli jim to ještě šlape do kopečka. Z některých dárků měli radost spíše ostatní, ale zasmáli se všichni. Sobotní večer byl tradičně určen zábavě a tanci. Blížily se vánoce a nějaké ty dárečky nejsou nikdy k zahození. Vyřešili jsme to tombolou. Tanec se protáhl, bylo půl dvanácté, ale zadeka ještě nebyl konec. Dárečků bylo tolik, že dostalo na každého. Někdo měl větší štěstí někdo udělal radost druhým tím, že použil žertovný dárek na vlastní osobě. Přibrali jsme opět nějaké to deko v hotelové restauraci, ale nesnězte to když to vidíte ležet a je to tak dobré. Nedělní ráno nás ještě zastihlo při několika procedurách, zaplavali jsme si naposled v bazénu a po obědě jsme se pomalu rozjížděli domů na všechny strany.
Závěrem:
Dík patří všem účastníkům, že přijeli a nemarčili se, dík patří i zaměstnacům hotelu Odra za příjemné prostředí a hlavně panu Bartolomovi, který to vše zorganizoval. Určitě zase někdy přijedeme.
Nahoru Zpět Home
©  Emil Mainda 2004