Měl(a) jste těžký život s bechtěrevem (vojna, operace, přidružené chroby...) napište anonymně svůj příběh - ostatní bude jistě také zajímat Popovídejte si s přáteli, získejte nové přátele, napište co Vás trápí, možná někdo poradí. Zde najdete aktuality z lokality Karviná Zde najdete aktuality z Opavska Zde najdete aktuality z Frýdecko-Místecka Zde najdete aktuality z Moravskoslezského kraje Zde najdete aktuality z Olomouckého kraje Zde najdete aktuality z brněnského kraje Zde najdete aktuality ze zlínského kraje
Znak Zlína je málo známý

Klub bechtěreviků - kraj Zlín
Zpráva za rok 2001


Rok 2001 znamenal nový pozitivní posun v činnosti naší organizace. Postupně se daří realizovat původní záměr hledat bližší kontakty mezi námi pacienty a tvořit vlastní programy odpovídající možnostem a podmínkám našeho regionu, kde 68 členů je rozmístěno v 32 obcích s omezenou infrastrukturou dopravní obslužností v mimopracovní době.
Zpět Aktuality HOME
Činnost v lokalitách:
  • Kroměříž - První úspěšná vlaštovka v činnosti, kde si pacienti vytvořili podmínky pro pravidelná cvičení (kombinace tělocvičny a plaveckého bazénu).
  • Zlín - V závěru roku 2001 jsme za podpory revmatologa a dotací od obcí mohli připravit cyklus rehabilitací v ohřívaném bazénu pro rok 2002.
  • Uherské Hradiště - perspektivně snad až po dokončení "Akva-Centra".
  • Vsetín - zatím jsme vzhledem k neúměrným finančním požadavkům nenašli vhodné prostory.

  • Členové výboru KB-ZL
    Pravidelné schůzky:
    Setkání členů KB z celého kraje mají nezastupitelné místo v naší činnosti. Scházíme se především pro jejich atmosféru, možnost výměny zkušeností, poznatků, vzájemně si poradit při řešení a překonávaní problémů.
    Organizační struktura KB-ZL:
    Výbor svým složením odpovídá a kopíruje potřeby jednotlivých částí Kraje. Jsou zde zástupci všech okresů.
    Naše Prvotní představy, hledání společných cest postupně nabývají konkrétních podob a již nesou výše zmíněné výsledky. Oslovili jsme obecní zastupitelstva v "Žádostech o poskytnutí příspěvků na činnost", adresovanou pro členy KB, žíjící v jejich působnosti. První výsledky se již dostavují.
    Nahoru Zpět Aktuality HOME
    Přehled obcí, které přispěly na naši činnost:
    obecčlenůdotace
    Bystř.p.Hostýnem61500
    Dřínov1500
    Holešov41000
    Koryčany1500
    Kostelec u Holešova11000
    Kroměříž31500
    Kunovice1500
    Morkovice1500
    Otrokovice21000
    Uh. Hradiště1500
    Valašské Meziříčí1500
    Zlín116000
    Děkujeme všem obecním a městským zastupitelstvům, které svým příspěvkem pomáhají usnadnit život našim pacientům.
    Při získávání podpory od firem a podniků jsme zatím neuspěli. Nevzdáváme se. Budeme i nadále hledat cesty a možnosti, směřující k narovnávání handicapu a usnadnění života pacientů s naší diagnosou, přímo u zaměstnavatelů našich členů.
    Jedním z míst, kam chodíme protáhnout svá těla je rehabilitační bazén v Nemocnici T.Bati ve Zlíně.


    ©  Luděk Imrýšek 2002