Výlet do Bešeňové - 2004

Unikátní kousek slovenské přírody. Každý zde najde to co má nejraději.
Nízké Tatry v okolí Liptova jsou nádherným kouskem slovenské přírody s velkou spoustou přírodních zajímavostí. Hory, jeskyně, termály, divoká voda i jezera. Snad jen moře je tady menší a sladkovodní - Liptovská Mara. Pojedeme přes Žilinu, Martin, Ružomberok a až uvidíme hladinu Liptovské Mary budeme vědět, že jsme blízko cíle. Tentokrát pojedeme především za teplou vodou:
Termály: Bešeňová, Tatralandia
Našim tělům to dělá dobře, ale i turisté či milovníci přírody zde mají obrovský výběr. Záleží jen na nich, zda nejdříve dají zabrat svým svalům a teprve pak budou relaxovat v léčivé, příjemně teplé vodě. Přečtěte si hodnocení minulého výletu.
Zpět Home
O výletu do termálů 29. - 30.5. 2004:
Protože se nám loni v Bešeňové líbilo, rozhodli jsme se, že tentokrát pojedeme na 2 dny, abychom se mohli dosyta vyhřát, zvláště když v okolí je ještě celá řada lákadel. Liptovská Mara - malé moře Slovenska Nejzvědavější jsme na nový Aquapark Tatralandia pri Trnovci.
I tentokrát se sejdou kolegové bechtěrevici KB-OL a KB-MS kraje. Třeba se o tom někdo dočte i odjinud a přijede se podívat také? Dopravu máme tentokrát 3 mikrobusy a osobními auty. Ubytování bude v Penzionech v blízkém okolí termálu. Ve večerních hodinách se určitě někde najde místo s posezením a hudbou. Po vydatném spánku, ráno nebudeme spěchat, se v neděli vydáme do dalšího termálu v Trnovci. Kdo nebude mít chuť může zajet někam do hor nebo na procházku kolem Liptovské Mary. Odjezd domů plánujeme v podvečerních hodinách.
Bešeňová - termály:
Komplex termálů v Bešeňové se stal v posledních V areálu termálů můžete strávit celý den a nemusíte se nudit. letech oblíbeným cílem výletů milovníků teplých vod. Komplex vznikl u horkých pramenů vyvěrajících z hloubky 1987m teplotu až 61°C. V areálu je 6 bazénů s teplotou 36-40°C. Je otevřen po celý rok. Geotermální voda má blahodárné účinky na pohybového ústrojí, urologické problémy a dýchací potíže. Díky obsahu litia ma příznivé účinky i na psychiku. Můžete se vyhřívat v bazénech či zplavat si, najdete tu i tobogán, můžete si dopřát i masáže nebo posedět v restauraci. Ubytování se dá najít buď v několika hotelech a téměř každý dům v širokém okolí funguje jako penzión.
Nahoru Zpět Home
Aquapark Tatralandia:
Z Bešeňové nemusíme jezdit daleko, snad jen 10 km kolem Liptovské Mary kde blízko Trnovce najdeme nový Aquapark Taralandia. otvorený denne od 10,00 - 21,00 hod. Otevřeno je denně do 21. hodiny. Termální voda, pozůstatek pradávných moří před 40 milióny let, má teplotu 61°C a vyvěrá z hloubky 2500m. Mezi 5 bazény s teplotou 26°C až 38°C si vybere každý.
Největší aqupark na Slovensku. Klikněte a dovíte se více
V bazénech najdete množství vodních atrakcí, masážní trysky, chrliče, vyvěračky, vodní hřib. Můžete si ve vodě zahrát volejbal nebo znavené tělo nechat odpočívat na vodní posteli. Na horolezeckou stěnu asi nepolezeme, ale na odvážlivce se můžeme podívat. Troufne si někdo na některý s tobogánů?
Snad budeme mít štěstí a zahraje i hudba na přání nebo bude některý ze slibovaných programů či karaoke show. Přece jen bude ještě trochu před hlavní letní sezónou. Na večerní nuda koupání asi už čekat nebudeme.
©  Emil Mainda 2004