Společenská setkání KB-MS - 2001/02

Rok 2001    Krajské shromáždění-2002    Rok 2003    Rok 2004

3. Da Vinci     4. DK Vítkovice     5. DK Vítkovice     6. DK Vítkovice     7. DK Vítkovice     8. DK Vítkovice     9. DK Vítkovice     10. DK Vítkovice     11. DK Vítkovice     12. DK Vítkovice     13. Krajské shromáždění
Nahoru Zpět HOME
13. Krajské shromáždění KB-MS 2002 dne: 28.11.2002
Máme za sebou více než 1 rok činnosti, blíží se konec roku, a s ním také doba bilancování. Tentoktát se nás sešlo (26) to je přesně 20% a mohli jsme volit i usnášet se! Potěšitelné je, že přišlo také 5 nových kolegů. Podrobnější zprávu o činnosti si můžete přečíst kolem 8.12.2002.
Novinky:
  • Máme nový výbor KB-MS s 9 členy pro jednotlivé lokality
  • Byl zvolen staronový předseda KB-MS
  • Usnesli jsme se, že v dubnu 2003 pojedeme na rekondice opět do TT.
  • Byla schválena cesta předsedy a účetního do Prahy k projednání fin. záležitostí
  • Rozhodli jsme o nákupu cca 20 videokazet "Cvičení bechtěreviků" pro naše členy
  • Podali jsme žádost o grant na MM Ostravy pro rok 2003
  • Máme 5 permanentek do bazénu v lázních Karviná
    Pozitivum večera: Na setkání byla slušná účast, nebylo potřeba nutit kolegy do výboru KB-MS. Naše internetové stránky se stávají známým pojmem - v listopadu přes 700 přístupů. Sešlo se nás tolik, přestože na pozvánce v klubovém časopisu bylo uvedeno špatné datum! ::Omlouvám se všem::
    Negativum: Stále se nám nedaří zapojit některé kolegy do naší činnosti - Bruntál, Krnov, Orlová... zatím si neumíme naši činnost obrazově zdokumentovat - uvažujeme o pořízení digitálního fotoaparátu - musíme na něj získat prostředky.
    Nahoru Zpět HOME
    12. setkání - 31.10.2002 Dům kultury Vítkovice - Ostrava.
    Máme právě po prvních "MS" rekondicích, podzim začal a spolu s ním se začíná zlepšovat také návštěvnost našich pravidelných setkání. Přišlo nás tentokrát (17). Potěšitelné je, že přišli také 3 naši noví kolegové, doufám, že vytvají. Zacvičit do bazénu před schůzkou si přišli jen 4 kolegové. Novinky:
  • Projednáváme možnost cvičení v bazénu lázní Darkov
  • Podali jsme žádost o grant na KÚ v Ostravě pro rok 2003
  • Proběhly naše rekondice v Turčianských Teplicích - hodnocení příznivé
  • Připravujeme Krajské shromáždění KB-MS na 27.11.2002
  • Přišla dotace 3000 kč z Kopřivnice, bohužel dost pozdě
  • Podali jsme žádost o dotaci pro rok 2003 na MÚ Třinec
    Pozitivum večera: Opět se nás začíná scházet více. V poledních měsících přibylo 23 nových kolegů , v Ostravě je teď 40 kolegů.
    Negativum: zatím se nám nepodařilo dohodnout bazén v lázních Darkov - jednáme dále Nahoru Zpět HOME

    Léto skončilo, a naše činnost se zase začíná stabilizovat. Voda v bazénu byla opět teplá, ale zacvičit si přišli jen 4 kolegové. Na posezení se nás sešlo (12) takový slabší průměr. Objevili se však mezi námi nové tváře dokonce nás bedlivě sledovala slečna dcera naší kolegyně. Novinky:
  • Lokální skupina Frýdek-Místek zahájila činnost - máme masáže a bazén na poliklinice ve F-M.
  • Lokální skupina Opava zahájila činnost - máme masáže a cvičení v tělocvičně.
  • Akce KB-MS Rekondice v TT se zůčastní 38 lidí (18 z MS kraje)

  • Pozitivum večera: Opět se nás začíná scházet více rozjely se také lokality Opava a Frýdek-Místek, Havířov již poskytl dotaci na naši činnost.
    Negativum: Ještě se nám nepodařilo rozjet činnost v Karviné pro Havířov, Orlovou...určitě v říjnu.

    Nahoru Zpět HOME

    Léto pomalu končí, ale přesto ještě řada známých tváří na našem srpnovém setkání chyběla. Bazén ve Vítkovicích se po letní pauze opět rozběhl, takže jsme si zacvičili i zaplavali a voda byla tentokrát teplá, takže nikoho nebolely záda. Na posezení se nás sešlo (8).Novinky:
  • Lokální skupina Frýdek-Místek zahájila činnost - masáže, bazén v září.
  • Akce KB-MS Rekondice v TT se zůčastní 37 lidí (20 z MS kraje)

  • Pozitivum večera: Akce - rekondice v TT slaví úspěch z MS kraje pojede 20 kolegů což je 10 násobek účasti na rekondicích členů z MS v Jáchymově. Zájem o naše rekondice je v celé ČR dalších 18 kolegů pojede odjinud, úspěch je, že vše je bez finanční účasti ústředí KB. Zahájila se činnost ve Frýdku-Místku, přijela mezi nás nová tvář - kolegyně z Nového Jičína.
    Negativum: Skupina Opava stále nekoná, je to škoda, protože peníze jsou. Přesvědčil jsem alespoň jednoho kolegu aby jel s námi do TT. Smlouva na slíbenou dotaci z Havířova stále ještě neodešla. Na zahájení činnosti v Karviné nám zatím nezbývá sil, snad v září.

    Nahoru Zpět HOME

    Léto pokračuje plným proudem. V bazénu kam si chodíme před schůzkou zacvičit bylo zavřeno - letní sezóna, málo pacientů, zkrácený provoz. Na posezení v DK se nás sešlo trochu více než posledně (7). Zvažovali jsme zda nevypustíme srpnový termín, ale na všeobecnu žádost se sejdeme i v srpnu. Novinky:
  • MÚ Frýdek-Místek poskytl KB-MS dotaci. Ihned zahájíme cvičení ve F-M.
  • Na rekondice v TT se hlásí i kolegové z Brna, Zlína, Olomoucka

  • Pozitivum večera: Stále jsou mezi námi kolegové, kteří neváhají přijet na setkání z daleka a byla jich polovina. Čtyři kolegové se přímo na místě přihlásili na rekondiční pobyt v Turčianských Teplicích. Máme se chuť scházet i nadále.
    Negativum: Lokální činnost mimo Ostravu stále ještě nefunguje!

    Začal čas dovolených a lázní mnoha kolegů. Poznalo se to okamžitě na návštěvnosti (5). Cvičení v bazénu bylo trochu nepříjené, voda byla studenější než je potřeba.
    Pozitivum večera: Pravidelné cvičení v nemocnici Vítkovice funguje. Podle spotřebovaných permanentek je aktivními členy pravidelně využíváno. Mezi kolegy v Ostravě se ujala i - Akutní pomoc a zdá se, že funguje podle našich původních záměrů.
    Negativum: Lokální činnost stále nefunguje. Nahoru Zpět HOME

    Sešli jsme se netradičně v rehabilitačním bazénu. Doufám, že se s toho vyvine pěkná tradice. Zacvičili jsme si i zaplavali, protože bazén ve Vítkovické nemocnici má docela slušnou velikost. Myslím, že všichni byli spokojeni. Po cvičení jsme pokračovali na obvyklém místě v DK Vítkovice od 17.00 hodin. Tentokrát jsme měli k projednání hodně novinek: Ostrava cvičí v bazénu - nemocnice Vítkovice, každý čtvrtek od 16,00
  • Akutní pomoc - permanentky v nem. Vítkovice - injekce, obstřiky, masáže..
  • 1. rekondice KB-MS od 13.10.2002 v lázních Turčianské Teplice
  • MM Havířova a MÚ Nového Jičína přispěli na naši činnost
  • Internetové stránky mají již více než 60 stran a návštěvnost přesáhla 1100
  • Kraj Brno a Zlín mají na našich stránkách své aktuality
    Pozitivum večera: Připravilo a rozjelo se mnoho nových aktivit. Vytvořilo se jádo aktivních členů, kteří se zúčastňují našich aktivit, pomáhají získávat nové členy a propagují naši činnost.
    Negativum: Nových tváří je pořád málo. Lokální činnost v Opavě, Orlové, Kraviné a Havířově se ještě nerozběhla. Mohou však chodit s námi 1x/měsíčně cvičit do bazénu před setkáním. Nahoru Zpět HOME

    Tentokrát jsem měl co dělat abych dostál svým slibům z minulé schůzky. Byl to rušný měsíc, mnoho práce, a taky na nás leze jaro. Začal jsem připravovat projekty pro GRANT na KÚ v Ostravě, a také společný projekt MS KRHO "Internet - prostředek k porozumění ZP".
    Nakonec vše dobře dopadlo, cvičit v Ostravě se skutečně začne, a to každý čtvrtek od 16.00 ve dvou půlhodinových intervalech, v rehabilitačním bazénu nemocnice Vítkovice. Několik ostraváků toho okamžitě využilo a zakoupilo si permanentky za 5kč kus. Ještě mi jich pár zbylo pro další zájemce. Celkem se nás sešlo 16 většinou známé tváře. Pochválím p. Švidrnocha, který neváhal přijet až z Bítova. Pro změnu jsme se dohodli, že příští setkání 30.5.2002 zhájíme nikoliv v hospodě, ale v bazénu cvičením, žízeň si zaženeme až poté na obvyklém místě v DK Vítkovice od 17.00 hodin.
    Pozitivum večera: Lokální skupina Opava -začala s činností. Ostraváci cvičí. Připravíme další novinku - Akutní pomoc. Budeme připravovat další rehabilitační výlety.
    Negativum: Nových tváří bylo minimálně. Škoda, že ještě nezačali cvičit v Orlové a Kraviné. Peníze na to jsou. Nahoru Zpět HOME

    Měsíc uplynul jako voda, ale přeto bylo o čem referovat. Vedení restaurace dostálo svému slibu, takže tentokrát jsme "schůzovali" nerušeni v salónku. Sešlo se más málo 10, možná zasáhly začínající chřipky a špatné "bechtěrácké" počasí, které jsem pocítil i na vlastních kloubech. Příprava byla naprosto minimální - test. Oč nás bylo méně o to plodnější bylo jednání. Téměř každý přišel s vlastním nápadem, informací a téměř každý převzal na svá bedra úkol podle svých možností, některé si kolegové uložili sami. Předpokládám, že příště již budeme rozdělovat lístky na cvičení v bazénu.
    Ke dnešnímu dni jsem podepsal smlouvy na účelové dotace v celkové výši 55 000 kč. Podle informací, které přinesli kolegové je zhruba dalších 10 000 na cestě. Dva zástupci lokálních skupin převzali pověření k jednání o zajištění pravidelného cvičení v bazénech. Vzhledem k výši finančního zajištění jsme rozhodli začít s přípravou na podzimní Moravskoslezské rekondice na Slovensku. Neodmítneme účast kolegů z jiných regionů, podmínkou je zajištění financí. Naše internetové stránky doznaly proměnu vzhledu a byly značně obohaceny. Prostě se udělalo kus práce.
    Pozitivum večera: Končí čas příprav, začíná činnost. Připravíme další žádosti o granty, pokusíme se rozšířit rejstřík služeb. Budeme připravovat další rehabilitační výlety.
    Negativum: Ještě pořád si většina kolegů nezvykla na to, že se něco děje a jsou nadále pasivní. Nahoru Zpět HOME

    4. setkání - 27.02.2002 Dům kultury Vítkovice - Ostrava.
    Po měsíci jsme opět měnili místo setkání. Tentokrát se nás sešlo trochu méně 13. Žádná velká speciální přípava se nekonala jen řada telefonátů. Vypadá to tak, že chodí tzv. jádro spolku a z toho občas někdo vypadne, ale také se vždy objeví několik nových. Seznámil jsem členy se stavem grantů - přísliby se blíží k 50 000,- kč, ale ještě asi měsíc to potrvá než peníze budeme opravdu mít. Jednání ještě nebyla ukončena, v průběhu roku zkusíme získat další sponzory.
    Pozitivum večera: Přihlásil se opět nový člen. Internetové stránky už jsou, zatím jednoduché. Dohodli jsme se na 1. Rehabilitačním výletu. Někdy jsem se nemohl dostat ke slovu. Začalo se diskutovat o vhodnějším dnu a hodině schůzek!
    Negativum: Ještě pořád jsme nezhájili naši odbornou činnost, čekáme na peníze z Ostravy a několika dalších měst. Předpoklad zahájení - duben 2002.
    Nahoru Zpět HOME
    3. setkání - 25.01.2002 Da Vinci Ostrava.
    Tentokrát jsme zkusili setkání v Ostravě. Příprava byla jednodušší. O část se již postarali kolegové oblastní vedoucí, a pak řada telefonátů v Ostravě. Účast byla na naše poměry slušná 16 z toho téměř polovina z Ostravy. Přišli mezi nás také 3 noví členové Klubu. Popovídali jsme si o stavu grantových řízení. Padlo několik návrhů k naší činnosti - to je velmi pozitivní zpráva.
    Naše aktivity byly střídavě úspěšné, jsou regiony kde jsme neuspěli a důvody jsou nejrůznější od nedostatku financí až po prostý nezájem, jinde jsme uspěli. Můžeme zatím konstatovat, že nezůstaneme bez prostředků a naše činnost se rozjede. O konkrétní částce se zatím nedalo hovořit, protože řada jednání ještě probíhá. Prostě to nějakou dobu trvá.
    Pozitivum večera: Počet aktivních členu se zatím stabilizoval. Občas přijdou noví, občas někdo vynechá. Od našeho nového člena p. Taťouna z Branky padl velmi dobrý nápad - zřídit si vlastní internetové stránky - provedeme ihned i za cenu prvotní nedokonalosti. Návrh na uspořádání občasných krátkých výletů se setkal s všeobecným souhlasem. Pokusíme se v krátké době něco připravit. Oblast Opava má svého vedoucího.
    Negativum: Při odchodu nás neočekávaně zinkasovali o nájemné 250,-, takže budeme zase hledat nové místo pro setkání.

    Setkání KB-MS v roce 2001
    2. setkání - 28.11.2001 Lázně Darkov.
    Důkladná a hlavně nákladná a pracná příprava se přece jen osvědčila. V lázeňské kavárně se nás tentokrát sešlo celkem 17. V těchto chvílích šlo o to, přesvědčit kolegy, že to myslíme vážně a že naše konání bude mít smysl. Řada z nás přijela opravdu z daleka - Studénka, Příbor, Frýdek-Místek, Hukvaldy, Morávka. Přišla také řada místních - Havířov, Karviná, Třinec a s uspokojením musím konstatovat, že se objevilo i několik ostraváků.
    Popovídali jsme si, sdělil jsem spoustu informací (příště by mohli hovořit více také jiní). Příště už nebude možné písemně zvát (dopisy, telefony, poštovné, kopírování...) je to příliš nákladné.
    Pozitivum večera:
    Opět se objevila řada nových přátel ochotných pomoci. Na základě této schůzky pak bylo možno vytvořit "Oblastní komise" které budou organizovat naši činnost nejen v Ostravě, ale také co nejblíže k našim členům.
    To je náš nejdůležitější cíl. Zatím zde máme bílá místa, ale jde vždy a vše snadno? - Ozvěte se.
    Nahoru Zpět HOME
    1. setkání - 17.10.2001 Lázně Klimkovice.
    Koncem září 2001 na Valné hromadě jsme se společně rozhodli, že se chceme a budeme dále scházet a spolupracovat ke společnému prospěchu všech. První volba padla na atraktivní místo v dosahu městské dopravy - Lázně Klimkovice. Sešlo se nás tam velmi málo, jen 4. Prohlédli jsme si celý lázeňský komplex, ponadávali a večer jsme zakončili v taneční kavárně.
    Nicméně jsme se shodli, že toho tak snadno nenecháme a budeme pokračovat. Příští setkání lépe připravíme, zkusíme jiné místo a napíšeme osobní pozvání většině členů KB-MS.
    Pozitivum večera:
    Ve vedení našeho klubu se objevily 2 nové tváře, které od této chvíle začaly pomáhat v organizování naší činnosti.
    © Emil Mainda 2003